Biografie

Cartoon AmandaLa Sauerkraut is weduwe van Herman Sauerkraut, de zoetwarengigant uit Baden-Baden. Amanda noemt zichzelf een levensartieste. Ze staat met één hak in Nederland en één in Duitsland. Haar moeder is afkomstig uit Cadier en Keer, maar zelf is ze geboren en getogen in Baden-Baden. Daar was zij jarenlang, avond aan avond, te bewonderen in barclub 'Why Not', als hoofdattractie van de succesvolle Sauerkraut Revue.

Momenteel is zij woonachtig in Maastricht ('bovenop de Pottenberg') en treedt zij overal in het land op als multifunctioneel artieste: zij presenteert, chansonieert, harmonieert en actualiseert, op verzoek en op maat. En dat vindt ze 'richtig toll' - zoals ze dat zelf zou zeggen.

Aan de vooravond van Gay Pride Day in Maastricht (op 8 juli 2000) breekt Amanda definitief door als presentatrice (én als zangeres gedurende de pauze-act) tijdens het Korenfestival in La Bonbonnière. Sindsdien duikt zij op en treedt zij op, binnen en buiten Limburg, om feestavonden, congressen, openingen, kortom: bijeenkomsten van zeer uiteenlopende aard, op te luisteren met haar warme aanwezigheid.